ANTİ HEPATİT C (HCV) ANTİKOR, ECLİA

Test Adı:

ANTİ HEPATİT C (HCV) ANTİKOR, ECLİA

Test Detayları:

Yöntemi: ECLIA
Numune Türü: Serum
Numune Miktarı: 900 Mikrolitre
Çalışma Zamanı: Her gün
Sonuç Verme Zamanı: Ertesi gün
Son Numune Kabul Saati: 17:00

Memnuniyetiniz bizim önceliğimizdir

+90 232 463 34 22

Test sonuçlarınız, bilgi edinme, istek, öneri ve şikayetleriniz için bize ulaşın.

Numune Stabilite Özellikleri: Oda Sıcaklığı(20-25 °C) 3 Gün|Buzdolabı(2-8 °C) 7 Gün|Dondurucu(- 20 °C) 90 Gün saklanabilir. Pıhtılaşmanın tamamlanması için tüpler oda sıcaklığında 30 dakika bekletilmelidir. Santrifüj öncesi bekleme süresi 2 saati geçmemelidir. Örnek 5 – 10 dakika 1000 – 1300 g arasında santrifüj edilmelidir. Santrifüj edildikten sonra jel içeren tüplerin dondurulması önerilmemektedir.

Hepatit C enfeksiyonu tanısı

HCV enfeksiyonu için laboratuar testleri serolojik veya PCR testleri kullanılır. Bu testler HCV ile enfekte olup olmadığını gösterir; ancak Hepatit C hastalığı tanısı klinik semptomlara, histopatolojiye veya karaciğer hücre hasarının laboratuvar belirteçlerine dayanarak konmalıdır.

Anti-HCV antikorları için tarama testleri, virüsün replikasyonu için önemli olan (NS3, NS4, NS5), HCV çekirdek proteini ve çeşitli yapısal olmayan proteinlerin rekombinant antijen karışımlarını içerir. HCV antikorları genellikle enfeksiyonu izleyen ilk 1-2 ay boyunca saptanamaz, ancak genellikle enfeksiyonun geç iyileşme evresinde (başlangıcından>3ay sonra) saptanabilir. Bu antikorlar virüsü nötralize etmez ve bu viral enfeksiyona karşı bağışıklık sağlamaz. Virüse maruz kalma ile saptanabilir bir HCV antikorunun gelişimi arasında uzun bir gecikme (6 aya kadar) olabilir.

Bağışıklığı yeterli hastalarda bile, hepatit semptomlarının başlamasından kısa bir süre sonra negatif bir anti-HCV sonucu, HCV’yi bu semptomların nedeni olarak dışlamaz, çünkü bazı durumlarda test, testin başlangıcından günler sonra ve hatta haftalar sonrasına kadar pozitif hale gelmez. HBV enfeksiyonunun aksine, insanlarda kullanım için plazma türevlerinin herhangi bir HCV antikoru içermesine izin verilmediğinden, immünoglobulin uygulanmasına bağlı yanlış pozitif sonuç riski yoktur.

Tarama testleri ile tekrar tekrar pozitif olan numuneler, RT-PCR HCV RNA’nın doğrudan tespiti veya HCV’ye özgü antikor doğrulama testleri (HCV RIBA) ile doğrulanmalıdır.