ANTİ MYELİN OLİGODENDROCYTE GLYCOPROTEİN (MOG) IgG

Test Adı:

ANTİ MYELİN OLİGODENDROCYTE GLYCOPROTEİN (MOG) IgG

Test Detayları:

Yöntemi: IFA
Numune Türü: Serum
Numune Miktarı: 750 Mikrolitre
Çalışma Zamanı: Her gün
Sonuç Verme Zamanı: 2 İş günü
Son Numune Kabul Saati: 17:00

Memnuniyetiniz bizim önceliğimizdir

+90 232 463 34 22

Test sonuçlarınız, bilgi edinme, istek, öneri ve şikayetleriniz için bize ulaşın.

Buz dolabında (+2/+8 °C) 14 gün, (-20 °C )180 gün muhafaza edilebilir. Örnek kan alımını takiben oda sıcaklığında 20 dakika bekletildikten sonra 5-10 dakika 3500 rpm de santrifüj edilir. Santrifüj sonrası jelli tüplerin dondurulmaması gerekmektedir.

Otoimmün Myelin Oligodendrosit Glikoprotein (MOG) antikor hastalığı (MOGAD) tanısı

Transvers miyelit, akut dissemine ensefalomiyelit, optik nöritetiyolojisi, Multipl Skleroz, nöromiyelit optika spektrum bozukluğu ayırıcı tanısı

Ağırlıklı olarak optik sinirleri ve omuriliği etkileyen, merkezi sinir sisteminin şiddetli, tekrarlayan, otoimmün, inflamatuar ve demiyelinizan bir hastalık daha önce Devic hastalığı veya optikospinal multipl skleroz (EMOE) olarak bilinirken daha sonra multipl sklerozdan farklı bir hastalık olduğu anlaşılarak nöromiyelit optika (NMO) olarak adlandırılmış ve yakın zamanda nöromiyelit optika spektrum bozuklukları (NMOSD) olarak adlandırılan bir otoimmünite spektrumu olarak tanımlanmıştır. NMOSD hastalarının %60’ından fazlasında beyin lezyonları görülür ve yaklaşık %10’u Multipl Skleroz (MS) ile benzerdir. Klinik seyir, optik nörit veya transvers miyelit veya her ikisinin nüksetmesi ile karakterize edilir. Bazı hastalarda akut yayılmış ensefalomiyelit (ADEM) olabilir. Nöromiyelit optika hastalarının çoğunda aquaporin-4′ (AQP4) e karşı antikorlar bulunur. NMO’lu hastaların yaklaşık %80’i AQP4 IgG için seropozitiftir. Seronegatif hastaların %20’sinde ise miyelin oligodendrosit glikoproteine (MOG) karşı antikorlar saptanır.

MOG, yalnızca merkezi sinir sisteminde (MSS) miyelin kılıfın dış tabakasında ve oligodendrositlerin plazma zarında eksprese edilen bir proteindir ve artık bu antikorlara sahip hastalar da MOGAD olarak tanımlanmaktadır. MOG-IgG’nin saptanması, merkezi sinir sisteminin inflamatuar demiyelinizasyonu için tanısaldır ve ayrıca nüks olasılığının arttığını da öngörür. Özellikle MOG-IgG’nin kalıcılığı nüksetme ile ilişkilidir. MOG-IgG seropozitifleri MS’den farklıdır ve farklı şekilde tedavi edilir. MOG-IgG’nin tanımlanması, NMO ve MS ayrımı sağlar ve uygun immünosüpresif tedavinin erken başlatılmasını sağlar. MOG-IgG seropozitifliğinin devam etmesi, tekrarlayan bir seyir öngördüğünden, 3-6 ay içinde bir takip önerilir.