EXTRACTABLE NÜKLEER ANTİGEN ANTİKORLAR (ENA) GENİŞ PANEL

Test Adı:

EXTRACTABLE NÜKLEER ANTİGEN ANTİKORLAR (ENA) GENİŞ PANEL

Test Detayları:

Yöntemi: Immunoblot
Numune Türü: Serum
Numune Miktarı: 800 Mikrolitre
Çalışma Zamanı: her gün
Sonuç Verme Zamanı: 2 iş günü
Son Numune Kabul Saati: 17.00

Memnuniyetiniz bizim önceliğimizdir

+90 232 463 34 22

Test sonuçlarınız, bilgi edinme, istek, öneri ve şikayetleriniz için bize ulaşın.

Buz dolabında (+2/+8 °C ) 14 gün, (-20 °C) 180 gün muhafaza edilebilir. Örnek kan alımını takiben oda sıcaklığında 20 dakika bekletildikten sonra 5-10 dakika 3500 rpm de santrifüj edilir. Santrifüj sonrası jelli tüplerin dondurulmaması gerekmektedir.

Otoimmun hastalıkların tanısı, SLE hastalığı tanı ve takibi, Poliomiyozit, dermatomiyozit, sjögren ve diğer sistemik otoimmun hastalıkların ayırıcı tanısı

ENA; extractable nükleer antijen antikorları hücre lizatından salin ekstraksiyonu ile elde edilen belirli ANA antikorları için genel bir terimdir.

Ekstrakte edilebilir bir nükleer antijen (ENA) paneli, hücre çekirdeğindeki proteinlerle reaksiyona giren otoantikorların varlığını saptar. Bu proteinler, salin kullanılarak hücre çekirdeğinden ayrılabildikleri ve altı ana proteini (Ro, La, Sm, RNP, Scl-70 ve Jo1) temsil ettikleri için “özütlenebilir” olarak bilinirler. ENA testi, genellikle, ANA pozitifliklerinin farklılaşması spesifik antijenlere yönelik otoantikorların belirlenmesi için kullanılır.

Karışık bağ dokusu hastalığı (MCTD), lupus (SLE) , Sjögren sendromu, skleroderma ve polimiyozit/dermatomiyozit gibi bazı otoimmün bozukluklar karakteristik olarak bir veya daha fazla anti-ENA antikorunun varlığıyla ilişkilidir. Otoantikor ilişkisi, bir otoimmün bozukluğun teşhisine yardımcı olabilir ve diğer otoimmün bozuklukları ayırt etmeye yardımcı olabilir.

ENA panel içinde; nRNP/Sm, Sm, SS-A (52), SS-A (60 ), SS-B, Scl-70, Sentromer, PCNA, dsDNA, nükleozom, histon, Ribozomal P, AMA-M2, DFS70, Ku, Mi2 Beta taranır.